Glede over en kveldstur alene

En bråvåken sommer har plutselig fått dårlig tid, som om den har forsovet seg. Knoppene spretter så fort at jeg nesten kan høre det smeller, og i løpet av en liten kveldstur har jeg kjent både syrin, hegg og rogneblomst i lufta over meg. Det er så mildt at jeg kan gå i tynn genser, og alt rundt meg er stille.

Jeg er med ett tilbake til sene kvelder i mai. Noen av de tøffeste gutta hadde fått seg moped, vi andre gikk eller fikk sitte bakpå. Det var Melodi Grand Prix på TV, vi var snart konfirmerte og det var ikke lenge til sommerferien. Alle brukte lang tid før vi til slutt måtte hjem, hvert til vårt. Blomstene på trærne var garantert der den gangen også. Vi så dem ikke. Tenkte ikke på dem et sekund.

I kveld kan jeg tenke over dem. Blomstene på trærne. Jeg kan nyte lufta, stillheten, bevegelsen. Den plutselige sommerfølelsen.

Et av dagens beste valg var å finne fram joggeskoa da jeg egentlig var på vei inn til tannbørsten. Den kveldsturen satte seg ned i meg, og den kommer sannsynligvis til å bli der til det gryr av dag igjen. Prøv det sjøl, en kveld det er mildt og lyst. Og kjenn etter hvordan du har det.

Jeg gjetter på at det blir en god natts søvn.

Skrevet av

janewernersen

Lærer ved Vestfossen ungdomsskole, forfatter av "Du herlige Hagegynge" og "Hagegynga om bil og sånt", entertainer og tekstforfatter til store og små anledninger. Aktiv Herbalifer med prosjekt #sunnkropp og 24 Fitclub Skåssælva. Jobber for å bli en god leder og et bra forbilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *