Belønning for innsats

Jeg lærer ofte av elevene mine. Denne uka ble jeg minnet på hvor viktig det er med tålmodighet, innsats og klokkertro på at resultatene vil komme -så lenge du bare ALDRI GIR OPP.

En liten gjeng hadde med fiskeutstyr på overnattingsturen vår. Og de var fulle av optimisme og planer om fisk til kveldsmat. Vi kom opp på formiddagen. Vi skulle gjennom teltoppsett, grunnleggende kanopadling, svømming med klær, kompisredning med kano og fri bading, før vi tente grillen til felles mat. De fire var med på alt de måtte, og så fort de var fri til å gå, var det tilbake til fiskestengene. Litt til og fra, og ofte måtte de hjelpe hverandre fordi en hadde bånnfiska. Alle var like spente hver gang det så ut som napp. Men det var aldri fisk. Det vaket flere steder på vannet, men det virket som om fiskene lekte med fiskerne. Det var nok ikke like gøy lenger.

Etter hvert som kvelden ble mørkere og kaldere, var det bare en igjen av dem. Han sto på plassen sin, kasta ut på nytt, venta, venta og venta, før han sveivet inn. Så gjentok han det. Igjen. Og igjen.

Resten av gjengen gjorde seg klare for kvelden. De varmet seg litt ved grillen før de fant tannbørstene sine. Etter en stund hadde de fleste glemt at han sto der. Til han plutselig ropte.

Fisk!

Absolutt alle kom stormende for å se. Og han hadde fått en bitteliten abbor. En av fiskervennene kalte det en mikroorganisme, så liten var den. Men han hadde fått fisk. Og han hadde fått ny tro på at det gikk an å få noe der. De andre forsvant tilbake til sitt, begynte å romstere i teltene. Jeg satt igjen oppe ved grillen, og hørte et svakt rop.

Kom!

Det var bare jeg som hørte det denne gangen, men til gjengjeld fikk jeg tilkalt resten av gjengen. For der satt han, fiskeren, med en diger ørret i hendene. Så fornøyd. Lenge etter at de andre hadde gitt opp hadde han fortsatt klokkertro, tålmodighet og innsats.

Fisken ble behørig slaktet med tilskuere, fotografert og lagt i en pose for å kunne stekes til frokost. Og fiskeren lærte meg noe om å ikke gi opp.

Takk for maten.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Skrevet av

janewernersen

Lærer ved Vestfossen ungdomsskole, forfatter av "Du herlige Hagegynge" og "Hagegynga om bil og sånt", entertainer og tekstforfatter til store og små anledninger. Aktiv Herbalifer med prosjekt #sunnkropp og 24 Fitclub Skåssælva. Jobber for å bli en god leder og et bra forbilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *