Må det være kjipt å jobbe på en fridag?

Det er lørdag formiddag, og regnet som var meldt har bytta plass med en forsiktig sol. Jeg er alene i huset, har en diger bunke elevarbeider som skal vurderes og noen timer til rådighet.

Selvsagt har jeg mest lyst til å ta på meg sko og gå i skogen. Men jeg har lovet å bli en bedre utgave av meg selv, og et av mine utviklingsområder handler om disiplin. Jeg skal bli raskere på oppfølging. Det er meg selv jeg gir løftene, det er for egen del jeg ønsker å utvikle meg. Faktisk. Og så tror jeg det vil bli en bonus for de som er rundt meg.

Det er essensielt for meg å like det jeg gjør, å gjøre alt med innlevelse og tilstedeværelse. Derfor vet jeg at jeg må være HELT innstilt på å sette meg ned med bunkene, uten klagetanker, uten ønsker om  være andre steder. Jeg har lært om meg selv, det mamma prøvde å si meg da jeg var yngre:

Det du gjør, gjør det helt. Ikke stykkevis og delt.

Derfor skal jeg ta med meg arbeidet og lage meg et kontor i hagen. Da gjør jeg det jeg hadde bestemt meg for, men sitter ikke inne og tenker på finværet utenfor vinduet. Jeg tror denne tankegangen kan overføres til livet ellers, også. Sørg for å lage det aller beste ut av de rammene du har fått eller satt. Petter Stordalen gjorde jo det med jordbæra sine, og det gikk ikke så verst for ham. -Forøvrig en mann med flere gode tips, han der ass.

Utekontoret mitt har et par fordeler. En del av buskene står i blomst nå, så om jeg trenger noe annet å tenke på, kan jeg bare la blikket sveipe over hagen. Og naboen plukket noen nydelige blomster til meg med ønske om ei god pinse. Syns det er helt ok å jobbe på en fridag, jeg.

 

Skrevet av

janewernersen

Lærer ved Vestfossen ungdomsskole, forfatter av "Du herlige Hagegynge" og "Hagegynga om bil og sånt", entertainer og tekstforfatter til store og små anledninger. Aktiv Herbalifer med prosjekt #sunnkropp og 24 Fitclub Skåssælva. Jobber for å bli en god leder og et bra forbilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *