Null stress i joggedress

Vi endret noen planer i dag og tok toget til byen. Mikkel og Moderen.

Når tenåringer drar til Oslo, har de lett for å tråkke Karl Johan, havne på Oslo City og ta toget tilbake når de er blakke.

Men det ble ikke sånn i dag. Vi tråkket litt østover, gjennom gatene, over Stortorvet og Youngstorget, innom noen helt andre butikker og strøk. Det var store øyne og mange inntrykk på oss begge, bønder i by’n som vi er. Jeg ville vise fram en litt annen side av byen.

Vi var innom Pentagon, hvor vi kunne få kjøpt gamle krigsuniformer, våpen, gassmasker, eller kanskje en rustning? Og vi var i Norges kanskje største grønnsaksbutikk, selv om det er en fornærmelse mot alle matvarene på innsiden av sjappa på Grønland. Det ble en full sekk å bære resten av dagen, for vi måtte jo handle litt. Og vi var en tur på Fretex for å lete etter en tøff frakk.
Vi så et eldre par dele en joint ved Akerselva, noen knekjørte, slitne karer som handlet sine doser, og vi så en fyr som mekka ett eller annet på ei trapp. Vi kunne spille sjakk med kjempebrikker eller gå på line, og vi forsto ikke alt som ble sagt rundt oss.

Nede ved togstasjonen var det karuseller, romfolk, uteservering og Paradise-deltakere. Mikkel vurderte et øyeblikk å hoppe over gjerdet for å ta bilde med Kevin, visstnok den kuleste av dem, men lot det være, da vi satt på terassen over gata. Som den gamlisen jeg er, har jeg ingen aning om hverken Kevin eller noen av de andre solbrune, sprengtrente menneskene som gikk der, men det var altså sesongens vinnere, og de hadde kritthvite skjorter, styla hår og riktig veske, både han og hun.

Som en god kontrast hadde Moderen grå joggedress og ryggsekk i dag. Og et hår som lider under omsorgssvikt. Så jeg ble i hvert fall sittende.

 

Null stress.

Skrevet av

janewernersen

Lærer ved Vestfossen ungdomsskole, forfatter av "Du herlige Hagegynge" og "Hagegynga om bil og sånt", entertainer og tekstforfatter til store og små anledninger. Aktiv Herbalifer med prosjekt #sunnkropp og 24 Fitclub Skåssælva. Jobber for å bli en god leder og et bra forbilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *