Ut i regnet!

Når det blir mye stillesitting en dag, begynner klokka mi å kjefte. Jeg får udugeligstempel i dagens statistikk. I dag fikk jeg to stempel på Sverigetur..

Men det klokka mi ikke visste, var at jeg var proppfull av energi som ville brukes da vi kom hjem sent i kveld. Siden jeg er glad i varme sommerkvelder med store regndråper, tok jeg rett og slett innersvingen på den kjeftesmella, og innen klokka runda midnatt hadde jeg nådd mine 100% av dagens mål likevel.

Jeg tok på treningstøy og pakket mobilen inn i en brødpose før jeg stappa den ned i tightslomma. Så løp jeg, i sikksakk mellom froskene som feiret regnværet, opp til kirken og tilbake. Trøya klistret seg til meg, og det surkla i skoa. Men det var ikke kaldt. Og det gjorde så innmari godt å bruke kroppen litt. Det ble bare en halv time, og kanskje ikke fem kilometer en gang. Likevel fikk jeg max ut av det, på flere måter.

 

Har du tenkt over hvordan det lukter ute når det regner en lun sommerkveld? Hvordan alle bladene gnistrer? Og hvordan regndråpene smaker?

Det ble ikke for varmt å løpe, og da jeg kom inn hadde jeg jo nesten dusja ferdig allerede! Nå skriver jeg «løpe», som om jeg løper hele veien. Men vi vet vel alle at jeg mener «løpe så mye jeg orker av gangen». Alt hjelper, har jeg lært.

Mange sier at ferien ødelegger gode vaner. Jeg er ikke enig. Det er nå jeg har mulighet til å ta meg en tur ut, selv om det egentlig er altfor sent. Det er nå jeg kan sørge for å ha all den aktiviteten jeg trenger. Jeg starta dagen min i dag som jeg har gjort det siste året, fordi jeg vet det gir meg en bra start på dagen. Urtete, aloe og min favorittshake med smak av kanel og eple er min frokost, også i feriene.

Fordi det ble både stillesitting, is, pizza, burger og taco på tur, syns jeg det var ekstra godt å kunne bruke meg litt i kveld, og så ta en shake etter trening. Da hanker jeg meg på en måte inn igjen.

Vi skal kose oss i ferien. Vi skal slappe av. Selvsagt. Og om vi har overskudd, og kjenner at det gjør godt, så er det faktisk lov til å både trene og lage sunn mat i ferien også. Nå skal jeg lese litt i ferieboka jeg har kjøpt, før det er natta på meg.

Ha den ferien DU vil ha, det har jeg!

Skrevet av

janewernersen

Lærer ved Vestfossen ungdomsskole, forfatter av "Du herlige Hagegynge" og "Hagegynga om bil og sånt", entertainer og tekstforfatter til store og små anledninger. Aktiv Herbalifer med prosjekt #sunnkropp og 24 Fitclub Skåssælva. Jobber for å bli en god leder og et bra forbilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *