De Dummes Merke

Når sola har fått virke en stund, kommer arrene bedre frem.

Jeg har et merke som minner meg på min posisjon i barndommens hierarki. Hvis det har gått for lang tid med en følelse av vellykkethet, sosial status eller hva man skal kalle det, trenger jeg bare å se ned på håndleddet mitt for å komme godt ned igjen, takk.

Jeg var ikke spesielt god på sosiale koder og regler. Jo, jeg så dem, jeg bare føyde meg ikke inn etter dem. Derfor var det ikke så lett å like meg. (Det er ikke sikkert det er lett enda, men folk i vår alder er mer dannet, så jeg merker mindre til det)

Om du vokste opp på 70- og 80-tallet, og kjente ungdommer som røyka, så kan det tenkes du har sett dette merket før. For jeg var ikke den eneste som fikk det. Det gikk ut på at en som hadde begynt å ungdomsskolen kunne få røyken til å komme ut gjennom ørene.

Jeg var ni og syns det virket merkelig. De andre rundt fortalte at de hadde sett det sjøl, og derfor var det sant. Det eneste jeg trengte å gjøre, var å stå bak ham og klemme skikkelig hardt rundt magen hans. Og så følge nøye med på ørene hans for å se røyken som kom ut av dem.

Det kjentes ut som et vepsestikk, bare litt større. Og det brant lenger. De andre lo over hvor dum det går an å bli. Jeg lo også, mens jeg så huden skrellet av i en liten sirkel. Det luktet svidd hår i starten. Men i noen uker luktet det faktisk litt sur røyk av hånda mi.

Det ble kalt De Dummes Merke, og jeg oppdager det etter noen dager i sola. Som med alle arr, -de kommer til syne innimellom. Faktisk er jeg takknemlig for hvert arr jeg har på kroppen min, de minner meg på hvem jeg er og hvor skjørt alt kan være. Kanskje de hjelper meg til å forstå andre, til å møte andre der de er.

For jeg vet at det gjerne ligger mye under en merkelig oppførsel.

Ha en fantastisk dag i sola.

Se over noen arr, og kjenn om du er glad i dem.

Skrevet av

janewernersen

Lærer ved Vestfossen ungdomsskole, forfatter av "Du herlige Hagegynge" og "Hagegynga om bil og sånt", entertainer og tekstforfatter til store og små anledninger. Aktiv Herbalifer med prosjekt #sunnkropp og 24 Fitclub Skåssælva. Jobber for å bli en god leder og et bra forbilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *